Οι Ελληνικές παραλίες στη 2η παγκόσμια θέση



Η Ελλάδα διατήρησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες σε όλον τον κόσμο, στο διεθνή διαγωνισμό για τις καλύτερες παραλίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται για 394 παραλίες -7 περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι- και 9 μαρίνες.

Η "Γαλάζια Σημαία" είναι το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας που απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Για να κερδίσει μία παραλία τη "Γαλάζια Σημαία" της, πρέπει αυστηρά να τηρεί 31 κριτήρια, που αναφέρονται σε περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, ποιότητα νερών κολύμβησης, περιβαλλοντική Διαχείριση και Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Το βραβείο "Γαλάζια Σημαία" ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στην πρώτη τετράδα με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις παραλίες τους είναι οι νομοί Λασιθίου (40), Δωδεκανήσων (37), Κέρκυρας και Χαλκιδικής (και οι δύο έχουν από 35). Η Κέρκυρα βρίσκεται και στην πρώτη τριάδα των δήμων με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες (έχει 35) και ακολουθούν ο Δήμος Ρόδου με 32 και ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου με 22.


Διαβάστε περισσότερα: http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/2012/05/2012_25.html#ixzz1vquOzuTF 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις