Τα ποδήλατα του μέλλοντος (future bikes)!!!


Ποδήλατο: Ένα όχημα που αποτελείται από δύο τροχούς και ένα κάθισμα, κινείται δε από τα ποδαράκια ενός ανθρώπου. ΧA! Όχι, αν είστε σχεδιαστής! Διότι αυτοί οι ¨αντίχριστοι¨ αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.
Μπορεί να δείτε ένα ποδήλατο και να σκεφτείτε, «Εδώ έχω ένα φτηνό και εύκολο τρόπο για να πάρει και να με πάει από τα Χανιά στη Χαλέπα.” Ο σχεδιαστής εξετάζει το ποδήλατο και σκέφτεται, “Πώς μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να σταματήσουν και να κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό; “
Ιδού λοιπόν μερικά από τα πιο καινοτόμα σχέδια για τα ΅ποδήλατα του μέλλοντος¨. Υπάρχουν πολλά ακόμη, θα τα δούμε στο μέλλον…

CycleSol: Το εκπληκτικό ποδήλατο που τροφοδοτείται από τον ήλιο

Απολαμβάνοντας τον ήλιο με την ποδηλατάδα σας, βοηθάτε να φορτίσει η μπαταρία του, η οποία με τη σειρά της βοηθά να ωθήσει το ποδήλατο με ταχύτητες έως και 25km/h. Όταν έχει συννεφιά το βάζετε τη πρίζα. Η οροφή του ποδήλατου είναι επενδυμένη με ηλιακά πάνελ, τα οποία παράλληλα με το πετάλ-ισμα, φορτίζουν την μπαταρία η οποία κινεί τον ηλεκτροκινητήρα του πίσω τροχού και έτσι ανεβαίνετε το λοφάκι. Σχεδιάστηκε από τον Miroslav Miljevic στο Λονδίνο (που τον βρήκαν τον ήλιο εκεί…) και ελπίζει να μπει στην παραγωγή μιας και βρέθηκε ¨αβανταδόρος¨. Έχει και αξεσουάρ: βοηθητικές ρόδες, εφόσον καβαλιέται από την κορούλα σας.

Το τιμόνι (λαβές) είναι τοποθετημένο εκατέρωθεν του καθίσματος και όχι μπροστά Στο εσωτερικό του σκελετού υπάρχει ο μηχανισμός που στρίβει τον μπροστινό τροχό. Και άμα βρέξει…. Πέρα βρέχει!!

Di-CycleConcept

Αυτό το δίτροχο όχημα σχεδιάστηκε ειδικά για να λειτουργήσει ως ένα μέσο μεταφοράς πάνω στην ξηρά, καθώς και στο νερό, αν και δεν θα σας προστατεύσει από πιτσιλιές, μιας και δεν διαθέτει κάποιο θόλο. Δεν έχω ιδέα για άλλα χαρακτηριστικά του αλλά στο παρκάρισμα μου φαίνεται μανίκι.

hyperbike

Μερικοί άνθρωποι είναι της γνώμης ότι το ποδήλατο χρειάζεται επανασχεδιασμό απ΄το γουλί. Οι νεουρκέζοι Rite Ltd μας προτείνουν το Hyperbike. Γιατί ρε παίδες, τι έχουν τα κανονικά ποδήλατα? Να η γνώμη τους:
Το συμβατικό ποδήλατο είναι ασταθές και επικίνδυνο στο δρόμο. Ο αναβάτης είναι ευάλωτος ενώ κυκλοφορεί στην πόλη, ανεξαρτήτου εμπειρίας. Και δύσκολα ισορροπείς σε δυο λάστιχα 5cm πάχους. Έτσι, η λύση τους είναι το τερατούργημα που βλέπετε, με ρόδες 2 μέτρα σε διάμετρο, στο οποίο απαιτείται να είσαστε δεμένοι, διότι πιάνει και τα 80km/h. Ο αναβάτης θα πρέπει να κάνει ολόκληρο χορευτικό για να ισορροπήσει πάνω του χρησιμοποιώντας το σώμα του συνεχώς σα να βρίσκεται πάνω σε μονότροχο. Σκέψου τώρα να σκάσεις μ΄αυτό στη Σκαλίδη στις 2 το μεσημέρι. Τι έχει να γίνει!

¨Inner City¨

4-θέσιο όχημα για την καρδιά της πόλης, από τον Sean Seongjun Ko. Ενέργεια μέσω της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου.

Tharula ηλεκτρικό ποδήλατο από την Diana Lumbasyo

Το καβαλάς και νοιώθεις ότι είσαι καλλιτέχνης, μέλος ενός περιπλανώμενου τσίρκου. Μιας άλλης εποχής. Το σχέδιό του είναι εκκεντρικό, απλό και κομψό συνάμα-με μια έννοια. Πρακτικό ? Δεν ξέρω.
Οδηγήστε το φουτουριστικό όχημά σας τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τις αποσκευές σας (ξέχνα το πικ-νικ) και αν τύχει να πιάσει καμιά βροχή, τότε σίγουρα θα βραχείτε εντελώς. Με μικρή μπαταρία και κινητήρα, δεν μπορεί να προσφέρει πολλά χιλιόμετρα, απλά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υποκατάστατο για την Segway, και όχι ως ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

“Urban bike”

Ηλεκτρικό ποδήλατο που διπλώνει για να χωράει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Από τον ισραηλινό σχεδιαστή Yarel Yair. Μια πρωτοποριακή ιδέα για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που διπλώνει και χωράει παντού.

Cute Case

Φορητό ηλεκτρικό όχημα, κάτι σαν το segway, που μπορείτε να παρκάρετε μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σας και να το φορτίσετε εύκολα στο μετρό. 3ο βραβείο στο Best Advanced Technology at the First “Science & Future” International Concept Car Design Contest, για τους Shi Shuchi και Bai Wanjun.

“Orbis”. Rollin Singularity. Designer: Christopher Souto

Να ακόμη ένα μεταφορικό μέσο αλά ” Segways ” . Το συγκεκριμένο όμως αναδιπλώνεται. Είναι ηλεκτρικό (μπαταρία λιθίου) και χρησιμοποιεί γυροσκόπια για να ισορροπεί πάνω στο μοναδικό τροχό του. Έχει τελική 25 χλμ/ώρα με αυτονομία τα 20 χλμ με μια πλήρη φόρτιση και βάρος 12,5 κιλά. Ελαφρύ !

Το RimLock σχεδιάστηκε για να κλειδώνει

Ο χρήστης απλά τοποθετεί το κλειδί μέσα στο κεντρικό πίσω άξονα του ποδηλάτου και, ο τροχός ¨σπάει¨ σε δύο επιμέρους κομμάτια, κάνοντας έτσι το όχημα un-rollable. Τόσο ο εμπρός όσο και ο πίσω τροχός έχουν αυτή την ικανότητα κλειδώματος. Αυτό κάνει το ποδήλατο ασφαλέστερο σε επικίνδυνη γειτονιά (έλεος!!).

ΑΟ

Το ΑΟ (όχι άνευ οστών) είναι ένα μονοτάχυτο ποδήλατο κατασκευασμένο με ανακυκλώσιμα υλικά. Ο Omer Sagiv δημιούργησε ένα όχημα απλό αλλά αποτελεσματικό, κάνοντας εύκολη και άνετη την αστική ζωή. Έχεις και ήσυχη τη συνείδησή σου γιατί κατασκευάζεται με ανακυκλώσιμο χυτό πλαστικό, μειώνοντας περαιτέρω την τιμή της κατασκευής του δίχως οικολογικές επιπτώσεις. Είναι απλό όσο αναφορά τον εξοπλισμό του καθώς διαθέτει μόνο ότι απαιτείται για τη μέγιστη άνεση του αναβάτη. Το ενσωματωμένο δυναμό τροφοδοτεί τα εμπρός και πίσω φώτα. Αυτά.

Το φουτουριστικό ¨ιπτάμενο¨ ποδήλατο

Οι βιομηχανικοί σχεδιαστές Hoyoung Lee, Youngwoo Park and Jungmin Park, σχεδιάσανε αυτό το ποδήλατο το οποίο χρησιμοποιεί μαγνητική αιώρηση, προκαλώντας το Νεύτωνα.
Όταν είναι ακίνητο ο πίσω άξονας (ας τον πούμε έτσι) βρίσκεται κάτω. Η ισχύς που παράγεται και ο μαγνητισμός φέρνει το πίσω μέρος του ποδηλάτου μέχρι το κιβώτιο ταχυτήτων που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού και συνδέονται μόνο με τη δύναμη των μαγνητών. Όσο πεταλίζεις παράγεις κινητική ενέργεια, η οποία δημιουργεί μαγνητική ενέργεια και η δύναμη της οποίας με τη σειρά της ανεβάζει το πίσω μέρος του ποδηλάτου, αρχίζοντας να σκαρφαλώνει προς τα πάνω, μειώνεται την αντίσταση του αέρα και απορροφούνται οι δονήσεις από πέτρες και χτυπήματα. Αμορτισέρ δηλαδή. Όταν επιβραδύνει, το ποδήλατο είναι ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο τροχοφόρο. Λίγο δύσκολο στη σύλληψη αλλά πρώτη μούρη!

green shadow

Σχεδιασμένο από τον κ. Onuff Studio, η ¨πράσινη σκιά¨ είναι ένα ποδήλατο που είναι ζωγραφισμένο με ένα φοβερό πράσινο και λευκό μοτίβο. Ένα συνδυασμό χρωμάτων που δίνει ένα μάλλον “οικολογικό” βλέμμα. Στο κέντρο του άξονα του τιμονιού είναι τοποθετημένη μια οθόνη LCD η οποία είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την προβολή διανυθέντων χιλιομέτρων, κάψιμο θερμίδων, κ.ά.

Lexus Hybrid

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Lexus παρουσίασε το δικό της υβριδικό ποδήλατο. Υποβοήθηση στο πετάλ στον πίσω τροχό με μία μπαταρία 25.9V λιθίου-ιόντων και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 240W στον μπροστινό τροχό, καθιστώντας το 2 Χ 2 drive. Η μπαταρία του ποδηλάτου Lexus Hybrid απαιτεί περίπου 2 ώρες για μια πλήρη φόρτιση. Πλαίσιο με ίνες άνθρακα, εσωτερικό αυτόματο σύστημα 8 ταχυτήτων.

Nulla μινιμαλιστικό και κομψό

Nulla είναι ένας τρόπος για να πούμε “τίποτα” στα ιταλικά. Ο Bradford Waugh ονόμασε κατ΄αυτόν τον τρόπο το ποδήλατο λόγο της έλλειψης των κεντρικών αξόνων, της αλυσίδας και της όλης ελαφριάς εικόνας.

Z-Frame Concept

Μπορεί να πει κάποιος, χωρίς αμφιβολία ότι το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς σχεδιασμένο από τον άνθρωπο. Είναι επίσης ένα καλό μέσο άσκησης. Αυτό το νέο ποδήλατο που ονομάζεται OM-Organik Motion βασίζεται στο Ζ – πλαίσιο, διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ανάρτησης εμπρός και πίσω και ένα ολοκληρωμένο άξονα μετάδοσης κίνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις