Το Friends ξεπερνά κάθε έννοια του χρόνου (βίντεο)


Παραθέτουμε μια λίστα σκηνών από το Friends που μπορείς να τις δεις και να τις ξαναδείς όσες δεκαετίες κι αν περάσουν.

Χρήστος Χατζηιωάννου για το oneman.gr

Η πρώτη μου σκέψη πριν γράψω αυτό το κείμενο ήταν ότι είναι ενδεχομένως λίγο ανούσιο να παραθέσεις απλά μία δεκάδα ή εικοσάδα σκηνών από το Friends. Ότι είναι κάτι που δεν κάνουμε σε αυτό το site και δεν θα κάνουμε και ποτέ να σου πω την αλήθεια. Αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι το Friends δεν μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία με καμία άλλη σειρά. Τουλάχιστον όχι στο πόσο αυθόρμητα, ευχάριστα και γεμάτα θα δεις ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια επεισόδια.
Πες μου εσύ μία φορά, μία, που να μπήκες στο σπίτι μετά τη Σαββατιάτικη βόλτα σου, να μαγειρέψατε, να καθήσατε στον καναπέ με την μακαρονάδα, την τσιπούρα, το κρέας, να άνοιξε η τηλεόραση στο STAR και εσύ να είπες "όχι, αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω να παίζει".

Όποια ελληνική ταινία κι αν έχει στη δημόσια, ό,τι φοβερή τρασίλα κι αν έχει το TLC, όποια τριτοτέταρτη ομάδα κι αν παίζει εκείνη την ώρα μπάλα, θα δεις Friends. Ναι, το ίδιο επεισόδιο, για 123η φορά. Και ξέρεις τι θα γίνει, ξέρεις τι ατάκα θα πει ο Chandler, ξέρεις ότι στην επόμενη σκηνή η Phoebe θα αρχίσει να τρέχει πανικόβλητη. Αλλά δεν σε νοιάζει. Ποτέ δεν σε ένοιαξε.
Έχεις δει τον εαυτό σου σε αυτή την παρέα. Έχεις ταυτιστεί με τις ιστορίες τους, τους έρωτές τους, τις απογοητεύσεις και τα θέλω τους. Έχεις γελάσει με τις ατάκες, έχεις στεναχωρηθεί με τις δυστυχίες αλλά πάνω απ' όλα έχεις περάσει καλά. Και ξέρεις αυτούς τους ανθρώπους καλύτερα από το 98% των ανθρώπων που έχεις φίλους στο Facebook.

Ήμασταν στο γραφείο τις προάλλες και ειλικρινά δεν θυμάμαι πώς ξεκινήσαμε να συζητάμε για το Friends. Αλλά βρέθηκα με τον Θέμη να χασκογελάμε λέγοντας ο ένας στον άλλον σκηνές. Πετάχτηκα στο εμπορικό τμήμα, τους ζήτησα συγγνώμη που καθυστέρησα εξηγώντας τον λόγο που καθυστέρησα και η πρώτη αντίδραση τους ήταν να μου στείλουν τη δική τους αγαπημένη σκηνή.
Όλοι έχουμε αγαπημένες σκηνές από το Friends. Οι περισσότερες ταυτίζονται μάλιστα. Αλλά είναι τόσο μα τόσο πολλές που όποιο βράδυ επιχειρήσεις να δεις τις αγαπημένες σου, θα σε βρει το πρωί να έχεις κάνει τον καλύτερο τηλεοπτικό μαραθώνιο που έχεις κάνει ποτέ σου.
Ένα τέτοιο βράδυ λοιπόν σκέφτηκα κι εγώ να προσφέρω σε όποιον θέλει να το περάσει έτσι. Μαζεύοντας τις πιο ωραίες, τις πιο αστείες, τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές που έδωσε ποτέ αυτή η σειρά. Θα χαρώ να μου πείτε κι εσείς στα σχόλια ποια από αυτές είναι η δική σας αγαπημένη. Το "ξέχασες την τάδε" δεν ανησυχώ, θα μου το πείτε ούτως ή άλλως...
Θα βλέπω και θα ξαναβλέπω για πάντα...

Δείτε τα βιντεάκια ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις