Ανακύκλωση μπαταριών: στη 2η θέση η Ελλάδα!


Σε αντίθεση με άλλους δείκτες, στους οποίους οι τελευταίες θέσεις μας έχουν γίνει συνήθεια, στην ανακύκλωση μπαταριών τα πάμε καλά... Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση σε αυτό τον τομέα σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπολειπόμενη μόνο της Γερμανίας.

Η εταιρεία ΑΦΗΣ, από τα αρχικά «Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών» είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί υπό την αιγίδα και την έγκριση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και δραστηριοποιείται στη συλλογή, αποθήκευση, μεταφορά και ανακύκλωση των φορητών μπαταριών.

Η ΑΦΗΣ ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2005 την τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής μπαταριών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, σε σημεία που είναι εύκολα προσβάσιμα, ώστε να μπορεί ο πολίτης να αφήνει τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες του.

Οι κάδοι αυτοί τοποθετούνται χωρίς καμία επιβάρυνση σε σουπερμάρκετ, σχολεία, δήμους, κοινότητες, εμπορικά καταστήματα, ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, στρατιωτικές μονάδες κ.ά. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ όλες οι αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι αλυσίδες κινητής τηλεφωνίας, 13.200 σχολεία, 9.100 δήμοι και δημόσιοι φορείς, 12.100 εμπορικά καταστήματα και 12.400 επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί πάνω από 53.000 κάδοι, σε όλους ανεξαιρέτως τους νομούς της Ελλάδας, αριθμός που ξεπερνάει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και μας φέρνει στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη μετά την Γερμανία.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις