Battle of Ideas 2011: Είναι η Ελλάδα έτοιμη για μια δόση ευτυχίας;



H διαφημιστική καμπάνια της Citibank to 2005, που είχε τίτλο Η ευτυχία γράφεται με Ε και όχι με € (Happiness is written with an E, not a €) ακούγεται στις μέρες μας ελαφρώς κυνική. Η ευτυχία δεν διακρίνεται στις εικόνες της αιματηρής βίας όταν οι διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιες σκηνές έγιναν τόσο οικείες που μερικοί ευρωπαίοι σχολιαστές τις χαρακτήρισαν ως το «νέο Ελληνικό τελετουργικό».
Πέρα όμως από τα ελληνικά σύνορα, η ευτυχία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις δυτικές κυβερνήσεις από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οικονομολόγος Richard Layard έχει εισάγει μια νέα επιστήμη της ευτυχίας η οποία αναζητά να αντιστρέψει το προφανές παράδοξο των ατόμων που φαινομενικά δυστυχούν παρόλο που οι κοινωνίες συσσωρεύουν πλούτο και όλο πιο εξελιγμένα υλικά αγαθά.
Με μερικούς ειδικούς πάνω στο ερώτημα της ευτυχίας και με κέντρο την Αθήνα, την πνευματική και πολιτιστική έδρα ανάλογων συζητήσεων αυξάνονται οι φωνές να αναλάβει η Ελλάδα να επαναφέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα αυτά στην νέα αυτή εποχή.
To Battle of Ideas 2011 είναι μια ετήσια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Institute of Ideas ενώ διοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από συνεργάτες και χορηγούς από όλο τον κόσμο προωθώντας την ελεύθερη σκέψη και την ζωντανή ανταλλαγή ιδεών. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρχικά από μεμονωμένα άτομα, όπως σπουδαστές, ακαδημαϊκούς, καθηγητές οι οποίοι συναντιούνται συχνά για να παρουσιάσουν νέες ιδέες, να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν και να προβάλλουν τις θεματικές τους.
Ομιλητές:
Daniel Ben-Ami, ΔημοσιογράφοςAshley Frawley, ΕρευνήτριαOnic V Palandjian, Διευθυντής ΕπενδύσεωνΣτέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΣυντονιστήςΝίκος Σωτηρακόπουλος, Διδάκτωρ, βοηθός έρευνας, Πανεπιστήμιο του Κέντ, Καντέρμπουρυ

Πληροφορίες

ΔιοργανωτήςInstitute of Ideas, Hellenic American Union
Χώρος διεξαγωγήςHellenic American Union Theater
Ημερομηνία έναρξης25/10/2011
Ημερομηνία λήξης25/10/2011
Ώρα έναρξης19:30
Κατηγορία (εκδήλωσης)Ομιλία-Παρουσίαση
ΣυντελεστέςDaniel Ben-Ami, Ashley Frawley, Onic V Palandjan, Στέλιος Βιρβιδάκης, Νίκος Σωτηρακόπουλος
Γλώσσα:EN
Διερμηνεία:Όχι
Υποχρεωτική εγγραφή:Όχι
Υποχρεωτική κράτηση:Όχι
ΕισιτήριοΕίσοδος Ελεύθερη



Πηγή: kala-nea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις