Παράσταση του Καραγκιόζη στο internet με ένα κλικ!



Ο Καραγκιόζης γίνεται ψηφιακός χάρη σε δύο φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης! Ο Μάριος Χριστουλάκης και ο Αντρέας Πιτσιλαδής ζωντάνεψαν στην οθόνη του υπολογιστή τον Καραγκιόζη με στόχο μια παράσταση μέσω Διαδικτύου όπου οι καραγκιοζοπαίχτες μπορούν να βρίσκονται σε άλλη χώρα ή ήπειρο.

Μέσα από την οθόνη του υπολογιστή αλλά και στη γιγαντοοθόνη του προτζέκτορα με τη βοήθεια δύο τηλεχειριστηρίων, οι μορφές του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη ζωντανεύουν! Οι φοιτητές από το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών του Πολυτεχνείου Κρήτης εργάζονταν επί ένα χρόνο. Προγραμμάτισαν τους υπολογιστές, ενσωμάτωσαν κινήσεις στις ηλεκτρονικές φιγούρες και έφτιαξαν τα ψηφιακά σκηνικά! 
«Το δύσκολο σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν οι λεπτομέρειες. Τα σκηνικά και οι φιγούρες δεν μας προβλημάτισαν. Εκείνο το σημείο που ήθελε αρκετή δουλειά ήταν το πώς θα κάνουμε τη φιγούρα να κάνει τις πραγματικές κινήσεις του Καραγκιόζη, τις φυσικές κινήσεις που όλοι ξέρουμε. Έχουμε καταφέρει να προσομοιώσουμε πολλές από αυτές, όχι όμως όλες, καθώς το μοντέλο που δουλεύουμε χρειάζεται δουλειά ακόμα», δηλώνει ο Αντρέας στα «Νέα».

Επόμενο στοίχημα για τους φοιτητές είναι η συνεργασία συνεργασία πολλών χρηστών μέσω Διαδικτύου τόσο στο παίξιμο των φιγούρων όσο και στη δημιουργία ιστοριών. Έτσι, θα είναι εφικτό ένας χρήστης που μένει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα με κάποιον στην Ελλάδα να παίξουν ταυτόχρονα Καραγκιόζη.


Πηγή: akous.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις