Όταν η Τέχνη συναντά τον ακτιβισμό

Αφίσες της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τεχνόπολη
Αφίσες από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία αντανακλούν την πολυδιάστατη δράση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Αφίσες από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία αντανακλούν την πολυδιάστατη δράση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πενήντα αφίσες από όλο τον κόσμο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα θα φιλοξενούνται από την Πέμπτη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Πρόκειται για μία έκθεση με τίτλο «Άλλαξε τον Κόσμο. 50 Χρόνια Αφίσες για τη Διεθνή Αμνηστία» που γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας και εγκαινιάζεται από το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης.

Αφίσες από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία αντανακλούν την πολυδιάστατη δράση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από το 1961 μέχρι σήμερα. 

Πλειάδα καλλιτεχνών, από τον Πικάσο μέχρι τον Μποτέρο, και από τον Μιρό μέχρι την Annie Leibovitz, δημιουργοί του χώρου της διαφήμισης, γελοιογράφοι, φωτορεπόρτερ, αλλά και ανώνυμοι δημιουργοί, επί 50 χρόνια επιστρατεύουν το ταλέντο τους, προκειμένου να απεικονίσουν ό,τι πιο κοινωνικό ή αντικοινωνικό υπάρχει στην ανθρώπινη ύπαρξη. 

Ακολουθώντας ο καθένας τη δική του δημιουργική διαδρομή, οι καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα: για την ελευθερία της έκφρασης και τους κρατούμενους συνείδησης, για την κατάργηση των βασανιστηρίων, για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, για να δοθεί φωνή στους φτωχούς του κόσμου, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν, αλλά και να λάβουν μέρος σε αυτό που συμβαίνει όταν η τέχνη συναντά τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα σε διάφορες χώρες του κόσμου, από αντίστοιχα τμήματα της Διεθνούς Αμνηστίας. Μέχρι τον Μάιο του 2012, θα έχει διοργανωθεί σε συνολικά 33 χώρες, όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, οι Φιλιππίνες, η Φινλανδία, η Χιλή. Έχει ήδη διοργανωθεί στην Ολλανδία και στην Ταϊλάνδη.

Στην Ελλάδα η έκθεση φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Κωστής Παλαμάς). Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 20:30, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου. 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 18:00 - 21:00, Σάββατο: 16:00 - 21:00, Κυριακή: 12:00 - 15:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις