Τα Εκλεκτά της Παγκόσμιας Δισκογραφίας


Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφίας, επανεκδίδουν τις σπουδαιότερες μουσικές τους σε σπέσιαλ εκδόσεις, προς τέρψιν του μουσικόφιλου κοινού!





Οτι πιο εκλεκτό στην παγκόσμια δισκογραφία, επανεκδίδεται και κυκλοφορεί σε super deluxe εκδόσεις, έτοιμο να προσφερθεί για χριστουγεννιάτικο δώρο στους νοσταλγούς μουσικόφιλους αλλά και στους νεότερους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν σπουδαίες διαχρονικές μουσικές! 







U2 -20 χρόνια Achtung Baby!
Το Box set περιλαμβάνει 6 CDs, 4 DVDs, 5 vinyl 7" singles, 16 art prints, 1 βιβλίο, 1 περιοδικό, stickers... και τα γυαλιά ηλίου του Bono 
Το Φαινόμενο U2 δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Rock. Από το 1976 ως σήμερα, το θρυλικό συγκρότημα από το Δουβλίνο βρίσκεται σταθερά στην κορυφή, χωρίς να πάψει ούτε μία στιγμή να μεταμορφώνεται, να αυτοαναιρείται, να μας προκαλεί.
Το 1991 όμως, πριν 20 ακριβώς χρόνια, οι U2 με το φουτουριστικό ήχο του Achtung Baby έσπασαν το φράγμα του ήχου, και εκτοξεύτηκαν στο διάστημα! 
Η επετειακή επανέκδοση για τα 20 χρόνια του εμβληματικού Achtung Baby, ολοκληρώνεται με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο – με το νέο ντοκιμανταίρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Davis Guggenheim, FROM THE SKY DOWN–, που περιλαμβάνεται στο Box set της Uber Deluxe Edition.

Rolling Stones' Some Girls
H Super Deluxe έκδοση περιλαμβάνει 2 CDs, 1 DVD, 1 βιβλίο, postcards, prints... 
Some girls 14th studio album 
Τα “κακά παιδιά” του αγγλικού Rock, οι Rolling Stones έβγαλαν το 1968 ένα ακόμη κλασικό album. 
Το “Some girls”, η καλύτερη δουλειά των Stones από την εποχή του ριζοσπαστικού “Exile on Main Street”, ηχογραφήθηκε στο Παρίσι, γράφτηκε όμως στη disco-crazed Νέα Υόρκη, σε μια στιγμή που ένα νέο είδος μουσικής, το punk rock έκανε θραύση.
Ήταν ο δίσκος των Stones με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ένας από τους πιο αγαπημένους στους fans της μπάντας. 
Σήμερα, 33 χρόνια μετά, το Some Girls επιστρέφει στα ράφια των δισκοπωλείων, Bigger than Ever! 
Με ανέκδοτες φωτογραφίες του Helmut Newton που κατέγραψε τις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος και 12 ακυκλοφόρητα τραγούδια... 

The Who - Quatrophenia 
To Super Deluxe Box set περιλαμβάνει 4 CDs, 1 DVD, 1 vinyl 7" singles, 1 βιβλίο 
Quatrophenia style με ό,τι αυτό συνεπάγεται.. Με άλλα λόγια, το κίνημα των mods που θεωρούσαν τον εαυτό τους απόγονο των beatniks, λάτρευαν την ομορφιά, κι άκουγαν soul, jazz, αμερικανική rhythm & blues και βρετανική pop/rock όλη νύχτα στα μπαρ που σύχναζαν, διασχίζοντας την πόλη με τις βέσπες τους, ντυμένοι άψογα και γράφοντας ιστορία με το στυλ τους... 
Οι Who, μια από τις πιο ηλεκτρικές μπάντες του πλανήτη έγραψαν την rock όπερα Quatrophenia το 1979, συνδυάζοντας την ένταση της rock μουσικής με τη φινέτσα της όπερας.
Ο Pete Townshend, ο κιθαρίστας τους επεργάστηκε επί 6 μήνες το Quatrophenia, «Το album των Who για το οποίο μπορώ να είμαι περήφανος», όπως λέει ο ίδιος . 

Sting - 25 Years The Definitive Box Set Collection 
Περιλαμβάνει 3 CDs , 1 DVD, 1 βιβλίο 
25 χρόνια solo πορείας του Sting στην παγκόσμιαμουσική σκηνή καταγράφονται σε αυτή την πολυτελή, επετειακή έκδοση που συμπίπτει με τα 60στά γενέθλια του καλλιτέχνη. 
Αναγεννησιακός άνθρωπος και λάτρης της περιπέτειας και της δράσης, ο Sting δεν έπαψε ποτέ να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται (στη μουσική, την ερμηνεία και τον ακτιβισμό) και να μας εκπλήσσει... 
Η συλλογή STING: 25 YEARS περιλαμβάνει 3 CDs, –με 45 remastered tracks επιμελημένα από τον ίδιο, που καλύπτουν την περίοδο από το 1985 και το πρώτο του solo album, “The Dream Of The Blue Turtles” μέχρι το 2010 και το πιο πρόσφατο live album του, “Live In Berlin” –, 1 DVD, –με τίτλο: Rough, Raw & Unreleased: Live At Irving Plaza που καταγράφει σε 10 tracks την τελευταία νύχτα της περιοδείας του, “Broken Music” στη Νέα Υόρκη, το 2005–, και 1 εξαιρετική έκδοση, –με σκληρό εξώφυλλο που περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες του από διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους, τους στίχους όλων των τραγουδιών του, προσωπικές σημειώσεις και μια καινούργια εισαγωγή γραμμένη από τον ίδιο. 

The Kinks In Mono Box Set 
Το Box set περιλαμβάνει τα πρώτα 7 LPs, 3 extra CDs, 1 pop annual style book με σπάνιες φωτογραφίες, memorabilia 
Η εισαγωγή και μόνο του 3ου single των Kink, του “You Really Got Me, με τις 5 νότες και το πρώτο heavy metal riff, που έγραψε ο Ray Davies το 1964 τα λέει όλα... 
Το συγκρότημα από το βόρειο Λονδίνο δεν έπαψε ποτέ να μαγνητίζει κοινούς θνητούς και επαγγελματίες μουσικούς, από βρετανικά γκρουπ του new wave & της Britpop, τους οποίους επηρέασε, όπως επηρέασε κι όλους εμάς. Στο Box Set των Kinks μέσα από τις σημειώσεις τους, τα memorabilia και τις φωτογραφίες αναβιώνει μια ολόκληρη εποχή αμφισβήτησης και όταν τους ακούς, πολύ απλά: You Can’t Stop The Music! 

Nirvana - Nevermind: It's been 20 years 
Η Super Deluxe έκδοση περιλαμβάνει 4 CDs, 1 βιβλίο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό
Στην περίπτωση των Nirvana η μουσική παίρνει τις διαστάσεις του μύθου. 
Το Nevermind, ο δίσκος τους σηματοδότησε τα 90’s. Κι από το εναρκτήριο κομμάτι, “Smells like a teen spirit” που έγινε ο ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς, της “Generation X” ως τη θριαμβευτική πορεία των Nirvana στην παγκόσμια σκηνή, τη μέθη της επιτυχίας και το απροσδόκητο τέλος του δημιουργού τους, Kurt Cobain τα πάντα μιλούν για μια επανάσταση που ξεκίνησε από το Σιάτλ και σάρωσε τον κόσμο ολόκληρο. 

”Satchmo”-Ambassador Of Jazz –Boxset 
Το Box set περιλαμβάνει 10 CDs, Replica of Luis Travel Trunk, 200 Page Book, παρτιτούρες 
Ο Luis Armstrong είναι η ίδια η φωνή του λαού του που μιλάει μέσα από την τρομπέτα. 
Κι αυτή η πολυτελής έκδοση, το box set, “Satchmo” – Ambassador of jazz είναι ένα συναρπαστικό πορτραίτο του μεγάλου μουσικού από τη Νέα Ορλεάνη και ταυτόχρονα ο καλύτερος τρόπος για ν’ ανακαλύψεις την αυθεντική τζαζ. 
Απολαμβάνοντας το ουσιαστικότερο κομμάτι της δισκογραφικής του παρουσίας από το 1920 ως το 1960 και βλέποντας στη 200 σελίδων πολυτελή έκδοση να αναβιώνει μια ολόκληρη εποχή με κείμενα και φωτογραφίες που απεικονίζουν όλα τα σπουδαία πρόσωπα της jazz σκηνής, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Bing Crosby, Bessie Smith. 

The Story Of Trojan Records Box 
Το Box set περιλαμβάνει 5 CDs, 1 CD with 87 unavailable and unreleased tracks, originals photos, rare memorabilia 
The Story of Trojan Records, σαν να λέμε H Iστορία της Reggae. 
To 1967 η Island Record δημιουργεί ένα label στην Jamaica για τις παραγωγές του Duke Reid. Το ελληνικής προέλευσης όνομα Trojan (Τροία) οφείλεται στα Trojan, τα φορτηγά που μετέφεραν τα τεράστια sound systems που χρησιμοποιούσαν τότε οι μουσικοί παραγωγοί. 
Αρχές της δεκαετίας του ’60, στη Jamaica έλαμπε το άστρο μεγάλων καλλιτεχνών, όπως οι: Bob Marley & The Wailers, Dennis Brown, John Holt, Ken Boothe, Toot & The Maytals. 
Όλοι αυτοί βρέθηκαν σύντομα κάτω από την ομπρέλα της Trojan δημιουργώντας έναν πραγματικό θησαυρό. 

100 Years of the Blues 
Το Box set περιλαμβάνει 4 CDs, 168 page hard book 
Ταξίδι στην καρδιά της Jazz, γιατί αυτό σημαίνει Blues. Από τον BB King ως τον Eric Clapton αυτή η συλλογή περιλαμβάνει όλη τη διαδρομή των Blues από τις αρχές του 20ού αιώνα ως σήμερα, δίνοντάς μας την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του είδους, έτσι όπως δεν τους είχαμε ακούσει ποτέ ως τώρα. Ταυτόχρονα στο βιβλίο μαθαίνουμε πώς τα Blues οδήγησαν στη δημιουργία της Rock μουσικής. 

The “Decca Sound” is celebrated in 50-CD and 6-LP box sets, 200-page hardback book 
H Decca Sound γιορτάζει πάνω από 8 δεκαετίες “of a core recording philosophy, a wide dynamic range, a natural and exciting sound and the desire to capture the whole picture of a performance”. 
Στον τόμο που συνοδεύει το box set θα βρείτε όλη την ιστορία της Decca, και στα 50 CDs θα απολαύσετε τις κορυφαίες στιγμές των μεγάλων ερμηνευτών: Vladimir Ashkenazy, Herbert von Karajan, Renata Tebaldi, Cecilia Bartoli, Luciano Pavarotti, Joan Sutherland. 

The Phantom of the Opera 
Η Super Deluxe έκδοση περιλαμβάνει 4-CD, 1 DVD, 160 page book, Replica First Night Programme, Exclusive Medallon 
The Phantom of the Opera 25th Anniversary Celebration box set είναι η πληρέστερη έκδοση που κυκλοφόρησε ποτέ για το πιο φαντασμαγορικό μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber που γοήτευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 
Εδώ θα βρείτε όχι μόνο την αυθεντική παράσταση του The Phantom of the Opera αλλά και του 2010 sequel, Love Never Dies. 

Κυκλοφορούν από τη Universal

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις