Αμοιβή για τη μαζική σφαγή ουρακοτάγκων – Συνελήφθησαν οι δράστες


Δυο εργάτες σε φυτείες φοινικόδεντρων στην Ινδονησίασυνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία ότι σκότωσαν 20 ουρακοτάγκους, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και πολλούς πιθήκους για να «προστατέψουν τις καλλιέργειες».


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, οι δράστες ομολόγησαν ότι κυνηγούσαν τα ζώα με σκύλους πριν τα πυροβολήσουν ή τα μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου.
Όπως δήλωσαν οι δυο άνδρες στις Αρχές, οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών φοινικόδεντρων στο Βόρνεο τους αποζημίωναν αδρά για κάθε ουρακοτάγκο και πίθηκο που σκότωναν.
Σε περίπτωση που καταδικαστούν για παραβίαση της νομοθεσίας της Ινδονησίας για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, οι δυο εργάτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
Η Ινδονησία, που φιλοξενεί το 90% των εναπομεινάντων ουρακοτάγκων στην άγρια φύση, τον τελευταίο αιώνα έχασε τα μισά από τα τροπικά δάση της για να εφοδιάσει τον υπόλοιπο κόσμο με ξυλεία, φοινικέλαιο και χαρτοπολτό.
Οι 50.000 με 60.000 ουρακοτάγκοι που έχουν απομείνει, ζουν σε υποβαθμισμένα δάση, κυνηγημένοι από τους ανθρώπους.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι κάτοικοι του χωριού Καλιμαντάν στο Βόρνεο, στο τμήμα του νησιού που ανήκει στην Ινδονησία, έσφαξαν τουλάχιστον 750 ουρακοτάγκους μέσα σε λίγα χρόνια.
Κάποιοι το έκαναν, όπως δήλωσαν, για να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους, ενώ άλλοι επειδή θεωρούσαν ότι ήταν επικίνδυνοι. Πολλοί λίγοι ήταν εκείνοι που τους κυνήγησαν για το κρέας τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις