Mετακινήσεις μέσω carpooling στο Πολυτεχνείο


Το πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης φοιτητών επιχειρεί να λύσει το ΕΜΠ, προωθώντας την ιδέα του «carpooling-παρέα στο αυτοκίνητο». 
Το πρόγραμμα αφορά τις μετακινήσεις μεταξύ Πολυτεχνειούπολης και του σταθμού του Μετρό Κατεχάκη.
Πρόκειται για την εθελοντική μεταφορά όσων περιμένουν στις στάσεις του λεωφορείου στην Πολυτεχνειούπολη ή δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη από αυτοκίνητα μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας που διέρχονται από μπροστά τους, χρησιμοποιώντας ειδικές αναγνωριστικές κάρτες που θα εκδίδονται από το ΕΜΠ.
Σήμερα, τα περισσότερα ιδιωτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν μόνο με τον οδηγό τους που έχει σαν αποτέλεσμα υπερβολικά μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας άρα και περισσότερο θόρυβο, ρύπανση, ατυχήματα, καθυστερήσεις. Car pooling σημαίνει μοιραζόμαστε ένα αυτοκίνητο για μια κοινή διαδρομή και εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον στόχο , την αύξηση δηλαδή της πληρότητας του αυτοκινήτου.
Τον Ιούνιο του 2011, το Πολυτεχνείο, ξεκίνησε την εφαρμογή "car pooling" – παρέα στο αυτοκίνητο’ με σκοπό να ενθαρρυνθούν όσοι έχουν αυτοκίνητο και περνούν από το σταθμό μετρό Κατεχάκη και όσοι περιμένουν στη στάση του λεωφορείου, προς και από  την Πολυτεχνειούπολη να μοιράζονται τη μετακίνησή τους. Παρενεβλήθησαν οι διακοπές του καλοκαιριού και οι καταλήψεις.
Τώρα το πρόγραμμα ξεκινάει πάλι και η χρησιμότητά του είναι ακόμα μεγαλύτερη: οι διελεύσεις των λεωφορείων είναι ακόμη πιο αραιές, καθώς τα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα εντείνονται. Ήδη, ομάδα φοιτητών επεξεργάζεται την ψηφιακή υποστήριξη του προγράμματος με διαδικτυακή εφαρμογή για την επέκταση του carpooling ΕΜΠ σε ολόκληρη την Αθήνα.
Δείτε το site: carpooling.ntua.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις