"Είμαστε το 1%"

"Είμαστε το 1%"

Στην Αμερική υπάρχουν μερικά παιδιά πλούσιων οικογενειών που υποστηρίζουν την δικαιότερη φορολόγηση

Το κίνημα διαμαρτυρίας «Occupy Wall Street» έκανε διάσημη τη φράση «Είμαστε το 99%», στοχοποιώντας έτσι το υπόλοιπο 1% που περιλαμβάνει τον πλούσιο πληθυσμό της Αμερικής και βγάζει λεφτά εις βάρος των υπολοίπων. Σε μια εποχή όμως τόσο τρελή και απρόσμενη για τον καθένα μας, αυτή η προνομιούχα μειοψηφία δεν δίστασε να κατέβει στους δρόμους και να πει: «Είμαι το 1%, υποστηρίζω το 99%».
Αυτή την αναπάντεχη αλληλεγγύη εκφράζει το μπλογκ στο Tumblr «We stand with the 99percent» θέλοντας έτσι να παραπέμψει στο επίσημο site των διαδηλωτών της Νέας Υόρκης. Το μπλογκ των πλουσίων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το «ResourceGeneration», μία ομάδα ευκατάστατων νέων που δουλεύουν για την κοινωνική αλλαγή και το «Wealth for the Common Good», μία ομάδα επιχειρηματιών, νοικοκυραίων με υψηλά εισοδήματα και συνέταιρων που εργάζονται για κοινή ευημερία.
Ποιο είναι λοιπόν αυτό το περιβόητο και κατακριτέο 1%; Η κοινότητα του «We stand withthe 99 percent» απαρτίζεται από ανθρώπους όλων την ηλικιών που από παιδιά έχουν επωφεληθεί από τους πλούσιους γονείς τους, την ευνοϊκή φορολογία και τα αποθέματα της χώρας τους. Περιγράφουν κάτω από τις φωτογραφίες τους με ειλικρίνεια πως αποκτήθηκαν τα χρήματα που τους ταΐζουν και τους παρέχουν ασφάλεια εδώ και χρόνια, ενώ οι γύρω τους πάλευαν για την καθημερινή τους επιβίωση.
Η φιλοσοφία όλων μοιάζει να συμπυκνώνεται μέσα σε λίγες φράσεις: «Από παιδί είχα όλα ήθελα, πολλά περισσότερα από όσα χρειαζόμουν. Ταξίδεψα, σπούδασα και είχα πάντα ασφάλεια, χωρίς κανένα χρέος. Φορολογήστε με και άλλο, το αντέχω!». Λένε πως η αλλαγή ξεκινά από εμάς, ότι ο κόσμος δεν γυρνά ανάποδα αν και εμείς δεν αφεθούμε σε αυτό. Είναι τόσο σπάνιο να βλέπεις κάποιον να παρακαλεί να του πάρουν λεφτά. Αυτό και από μόνο του καταδεικνύει την αδικία του οικονομικού μοντέλου που έχει κυριαρχήσει παγκοσμίως. Ουσιαστικά, το 1% ζητά να πληρώσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάξετε για αντίστοιχο ελληνικό site. Όπως δεν υπάρχει Ελληνας Γουόρεν Μπάφετ έτσι δεν έχουμε και πλουσιόπαιδα με παρόμοιες ευαισθησίες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις