Αναβαθμίζονται 20 παραλίες σε 17 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Αναβαθμίζονται 20 παραλίες σε 17 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα κατάλληλα συστήματα προσβασιμότητας για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες!
Θα εξοπλιστούν με αμφίβια αμαξίδια, ειδικό διάδρομο για την πρόσβαση στη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια, καθώς και ειδικό χώρο (καμπίνα) Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων. 
Οι παραλίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν με βάση τα παρακάτω κριτήρια: 
• είναι χαρακτηρισμένες ως «πολυσύχναστες παραλίες» (σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 23/2000 (ΦΕΚ 18 Α΄/7-2-2000) και το άρθρο 2 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ.: 20 (ΦΕΚ 444 Β΄/26-4-99). 


• ή έχουν βραβευθεί με τη «Γαλάζια Σημαία» για το έτος 2011 σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). 

• Επιπλέον διαθέτουν την κατάλληλη μορφολογία εδάφους (μικρές κλίσεις, απουσία σκαλοπατιών και υψομετρικών διαφορών), καθώς και Ναυαγοσώστη ή Επόπτη Παραλίας. 

Ήδη από το καλοκαίρι του 2010, η Βάρη, οι Αγκαθωπές και ο Φοίνικας, 3 από τις ωραιότερες και με «Γαλάζια σημαία» παραλίες της Σύρου, στον Δήμο Ποσειδωνίας, είναι προσβάσιμες και σε λουόμενους με προβλήματα όρασης, οι οποίοι μπορούν να κολυμπούν με ασφάλεια και χωρίς την ανάγκη συνοδού. 

Να σημειωθεί πως η παραλία της Βάρης είναι πλήρως προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα διαθέτοντας θέσεις στάθμευσης, τουαλέτα ΑμεΑ, ειδικούς διαδρόμους και αμφίβιο αμαξίδιο, με το οποίο μπορούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα με ασφάλεια. 

Φέτος το καλοκαίρι, η παραλία της Βάρης αποτέλεσε πόλο έλξης ομάδας τουριστών με προβλήματα όρασης από την Παλαιστίνη συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των επισκεπτών στην παράτασης της τουριστικής περιόδου και στη διεθνή προβολή της χώρας μας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις