Ανακύκλωση φαρμάκων: 300 κιλά συγκεντρώθηκαν στο Μαρούσι


Εκατοντάδες φάρμακα για ανακύκλωση αλλά και για προσφορά σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται, παρέδωσαν δημότες του Αμαρουσίου και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.
Στη δράση του διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και την εταιρίαStat Hellas και την ευγενική χορηγία του Θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ», συγκεντρώθηκαν περισσότερα από300 κιλά φάρμακα.
Από τα ληγμένα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν σχεδόν η μισή ποσότητα από αυτά θα σταλεί στον αποτεφρωτήρα Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου θα λάβει σχετική πιστοποίηση ασφαλούς καταστροφής των φαρμάκων.
Τα υπόλοιπα θα διατεθούν στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου για τις ανάγκες του καθώς, επίσης, θα χορηγηθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του Δήμου στήριξε συμμετέχοντας και ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση, που κέρδισε τα επαινετικά σχόλια των πολιτών, ο κ. Πατούλης, ανέφερε: «ο Δήμος μας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος με πρωτότυπες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή στηρίζει στην πράξη, σε δυσχερείς καιρούς, τις ευπαθείς ομάδες που δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, αλλά και ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα των πολιτών μας για σωστή διαχείριση των ληγμένων φαρμάκων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις