Το Δέντρο από γάλατα έγινε!



Και το δέντρο έγινε! Και δεν ήταν μόνο ένα...
Ο μεγάλος αριθμός γαλατών που συγκεντρώθηκαν δεν μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μόνο δέντρο, κι έτσι τα δέντρα έγιναν τρία: το μεγάλο που δέσποζε με πολλά κεράκια και άλλα δύο πιο μικρά που μας θύμισαν ότι τελικά υπάρχει μεγάλη επιθυμία για βοήθεια από όλους μας.
Η μικρή αυτή γιορτή που οργανώθηκε χτες από τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Atenistas στέφθηκε με επιτυχία, μιας και η προσέλευση των ανθρώπων που πέρασαν να αφήσουν γάλατα, αλλά και άλλα τρόφιμα ή είδη προσωπικής υγιεινής, ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι, που πρωτοδιοργανώθηκε.
Κόσμος από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, είτε σε παρέες, είτε μεμονωμένα ή ακόμη και οικογενειακά έφταναν από το πρωί μέχρι το βράδυ και άφηναν ό,τι είχαν προμηθευτεί για την περίσταση.
Πέρυσι είχαν μαζευτεί πάνω από 5000 κουτιά γάλατα, φέτος ήταν σίγουρα πολύ περισσότερα! Η πιο όμορφη εικόνα, τα παιδάκια να βάζουν τα γάλατα πάνω στα άλλα, να παίζουν με τον τρόπο τους, παίρνοντας από το ένα δέντρο και βάζοντάς το στο άλλο...Η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη, γιορτινή με πολύ αλληλεγγύη. Οι τρεις σόμπες εξωτερικού χώρου έδιναν μία ρομαντική και παρεΐστικη νότα στο χώρο.
Όλοι ξέραμε γιατί μαζευόντουσαν τα τρόφιμα και τα γάλατα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η διαδικασία έπρεπε να γίνει με κατεβασμένα πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα χαμόγελα είναι η δύναμή μας, ακόμη κι αν γύρω μας καταρρέει ο κόσμος. Έτσι αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες, με χαμόγελα και μικρές πράξεις αλληλεγγύης.
Όι Γιατροί του Κόσμου μαζεύουν διαρκώς μέσα στο χρόνο τα είδη που μαζέυτηκαν και στην εκδήλωση. Όποιος θέλει να συνεισφέρει σε αυτό, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα τους: http://mdmgreece.gr/ και να πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Κάλλια Μιχοπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις