Γυναίκα με μεταμόσχευση καρδιάς έγινε μητέρα



Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε σήμερα στον κόσμο η 32χρονη Μαρία Καρακασίδη-Τσουκαλά που πριν από έξι χρόνια είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς. Το ευτυχές συμβάν αποτελεί ακόμα ένα ιατρικό θαύμα που  δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες γυναίκες με καρδιακά προβλήματα.

Η νεαρή γυναίκα είχε ιστορικό διατατικής μυοκαδιοπάθειας και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ωστόσο, το ιατρικό της ιστορικό δεν επηρέασε την επιθυμία της να γίνει μητέρα. 

Σύμφωνα με το μπλογκ thebestnews, χάρη στον γιατρό της, Βασίλη Γούδα, Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης 'Genesis Fertility Center στην Πάτρα, η κα Καρακασίδη-Τσουκαλά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή στην κλινική ΡΕΑ.

Καθ όλη τη διάρκεια της κύησής της, η καρδιολογική παρακολούθηση γινόταν από την καρδιολόγο του Ωνασείου, κ. Αγγελική Γκουζιούτα, η οποία ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η περίπτωση της κας Καρακασίδη – Τσουκαλά είναι η δεύτερη στην Ελλάδα και από τις λίγες σε διεθνές επίπεδο, κατά τις οποίες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς καταφέρνουν να γίνουν μητέρες.

Ταυτόχρονα, η Κλινική ΡΕΑ επελέγη για δεύτερη συνεχή φορά από τους ιατρούς του Ωνασείου και τον θεράποντα ιατρό της επίτοκης κ. Βασίλη Γούδα, λόγω του εξοπλισμού της και του άρτια καταρτισμένου επιστημονικού της προσωπικού, που πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές για την αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις