Ο “διαδηλωτής” πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό TIME


Στην Ιστορία έχουν καταγραφεί πολλές διαμαρτυρίες που είχαν στόχο την κατακραυγή πολιτικών πολέμου, δικτατοριών, κατοχής πυρηνικών όπλων και πολλά άλλα. Φέτος, είδαμε ανα τον κόσμο μια κινητοποίηση πολιτών χωρίς προηγούμενο και άρχισαν πάλι οι διαδηλωτές να γράφουν την ιστορία.

Η αρχή έγινε στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Συρία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλεισαν δρόμους και πλατείες, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους. Σε αυτές τις χώρες ήξεραν πολύ καλά ότι η διαμαρτυρία είχε το ρίσκο του να χτυπηθείς ή και να πυροβοληθείς. Οι διαδηλωτές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική κυριολεκτικά πέθαιναν για να αποκτήσουν υγιή πολιτικά συστήματα, ενώ στις πόλεις της Δύσης άρχισε η μάχη για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των πολιτικών συστημάτων.
Στην Αθήνα, καθώς και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας, στην Ισπανία, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη έγιναν αμέτρητες διαμαρτυρίες που οι πολίτες βροντοφώναζαν την άμεση ανάγκη να εισακουστούν, να πάρουν στα χέρια τους την τύχη τους, χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο να σκοτωθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί, προβλήματα του αναπνευστικού και πολλές συλλήψεις.
Το περιοδικό TIME αναφέρει τους πρωτεργάτες του κινήματος Occupy Wall Street, οι οποίοι είναι ένας 69χρονος Καναδός, 29χρονος Αφροαμερικανός και ένας 50χρονος ανθρωπολόγος. Το σημαντικό, όμως είναι ότι ακολούθησαν άνθρωποι από κάθε επάγγελμα και ηλικία.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το εν λόγω διεθνές περιοδικό αναφέρει στην ιστοσελίδα του και τον “Λουκάνικο”, το διάσημο σκύλο – καλύτερο φίλο του διαδηλωτή - που διαμαρτύρεται μαζί με τον κόσμο στις διαδηλώσεις της Αθήνας και γαβγίζει μπροστά στην αστυνομία, λες και παίρνει μέρος κι αυτός...
Φέτος λοιπόν, όσοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις μπορούν να νιώθουν τα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις