Ασημένιο για τα κορίτσια του πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα


Το ασημένιο μετάλλιο στο 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των γυναικών.
Στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκε 13-10 από την Ιταλία και έτσι περιορίστηκε στη δεύτερη θέση όπως δηλαδή και πριν από δύο χρόνια στο Ζάγκρεμπ.
Οι τελικοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φαίνεται πως δεν ταιριάζουν στην εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Όπως είχε συμβεί και το 2010 στο Ζάγκρεμπ (τότε απέναντι στη Ρωσία), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε «με κάτω τα χέρια» από την Ιταλία με 13-10 και επιστρέφει από το Αϊντχόφεν με το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η «σετερόσα» πανηγυρίζει την επάνοδο στην κορυφή μετά από εννέα χρόνια και πλέον είναι η πολυνίκης του θεσμού με πέντε τρόπαια.
Πλέον η ελληνική ομάδα θα επικεντρώσει την προσοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά του Απριλίου, στην Τεργέστη, και μετά -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στο μεγάλο στόχο της φετινής χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την εθνική στο σημερινό τελικό, ένα ματς που έμοιαζε να αντικατοπτρίζει τους χειρότερους εφιάλτες του Γιώργου Μορφέση. Οι Ιταλίδες επιστράτευσαν μία πολύ κλειστή άμυνα, διακόπτοντας την τροφοδότηση της Ασημάκη και γλιτώνοντας τις αποβολές που η Ελληνίδα φουνταριστή θα τις φόρτωνε.
Η δυνατότητα για καλά περιφερειακά σουτ δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από τις διεθνείς μας, που είχαν βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση και σουτ που, είτε ήταν άστοχα, είτε εξουδετέρωνε εύκολα η Τζίλι. Παράλληλα, η εθνική δέχθηκε πολλά «εύκολα» γκολ, τόσο από την περιφέρεια όσο και από τα 2μ., αφού οι αμυντικές αντιδράσεις της ήταν αργές και η Ελενα Κούβδου βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, θυμίζοντας την αντίστοιχη εμφάνιση της Μαρίας Τσουρή στον τελικό του Ζάγκρεμπ. Με τις Αμπάτε και Μπιανκόνι σε εξαιρετική κατάσταση, η Ιταλία κράτησε εύκολα το προβάδισμα που πήρε από το πρώτο οκτάλεπτο και έφτασε στη νίκη χωρίς να απειληθεί καθόλου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις