Ενέργεια από το περπάτημα

Ενέργεια από το περπάτημα

To Pavegen είναι τελικά η νικητήρια τεχνολογική πρόταση στο Keep Walking Project


Το Pavegen ανακηρύχτηκε τελικά από τους Έλληνες «περιπατητές» ως το νικητήριο project στο Keep Walking Project, όπως ανακοίνωσε το Johnnie Walker. Το Keep Walking Project ξεκίνησε στην Ελλάδα (και σε άλλες 6 χώρες) στις 14 Νοεμβρίου 2011 για να παρουσιάσει τη δυναμική τριών ιδεών (μία για την τεχνολογία, μία για την τέχνη, μία για την επιχειρηματικότητα) που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για έναν νέο τρόπο σκέψης, καθώς και να επικοινωνήσει το τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν δρούμε συλλογικά. Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 3.500 «περιπατητές» έλαβαν μέρος στην εκστρατεία κάνοντας περισσότερα από 51 εκατομμύρια βήματα - αρκετά δηλαδή για να φθάσει κανείς περπατώντας από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική! Συγκεκριμένα, το Pavegen συγκέντρωσε περισσότερα από 35 εκατομμύρια βήματα και ξεχώρισε ως το project που επέλεξαν οι Ελληνες. Και όχι μόνο: Το Pavegen αναδείχθηκε νικητής και στις αντίστοιχες διοργανώσεις σε Βουλγαρία, Ταϊλάνδη και Ισπανία.
Πρόκειται για μια δημιουργία του Laurence Kemball-Cook, ενός Βρετανού απόφοιτου με ειδίκευση στο Βιομηχανικό Σχέδιο και την Τεχνολογία. Το πάθος του για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα των αστικών πόλεων τον οδήγησαν στη δημιουργία μια ιδέας: μια πλάκα πεζοδρομίου που παράγει ενέργεια απλά με τα βήματα των περαστικών. Σε σημεία όπου διέρχονται πολλοί πεζοί, το Pavegen θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή φωτός, την εμφάνιση ηλεκτρονικών πληροφοριών, ακόμη και την παρουσίαση διαφημίσεων. Η ενέργεια είτε διανέμεται απευθείας είτε αποθηκεύεται στις πλάκες που φτιαγμένες από 100% ανακυκλωμένο λάστιχο αυτοκινήτων.
Περνώντας τώρα στην επόμενη φάση, το Johnnie Walker καλεί το κοινό να ανακαλύψει την τοποθεσία («energy hotspot»)  όπου θα γίνει η εγκατάσταση του Pavegen. Οι προτάσεις γίνονται στον διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζεται στη σελίδα του στο Facebook. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να επιλέξουν μία διαφορετική τοποθεσία στην οποία θα ήθελαν να δουν το Pavegen να υλοποιείται, κάθε μέρα.
Κάθε εβδομάδα η ομάδα του Johnnie Walker και του Pavegen θα παρουσιάζει από ένα νέο energy hotspot στον  χάρτη. Ο χρήστης που θα έχει επιλέξει την τοποθεσία πιο κοντά στο hotspot της εβδομάδας, θα κερδίζει  ένα iPhone 4s. Oσα περισσότερα hotspots προτείνει ο χρήστης, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να επιλέξει μία τοποθεσία πιο κοντά στο σωστό hotspot και να κερδίσει. Ολοι όσοι λάβουν μέρος στη διαδικασία θα αποτελέσουν κομμάτι της υλοποίησης του Pavegen στην Ελλάδα την άνοιξη του 2012.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις