Διαγώνισμα με θέμα το μνημόνιο στην Κυβέρνηση

Με αγωνία στα πρόσωπα, οι υπουργοί συμμετέχουν στο διαγώνισμα που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το μέλλον τους

Απροειδοποίητες εξετάσεις πάνω στην διδακτέα ύλη της Δανειακής Σύμβασης ξεκινάει ο Πρωθυπουργός για να διαπιστώσει ποιοί από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ έχουν διαβάσει τα μαθήματά τους και ποιοί όχι.

Αντιμέτωποι με το πρώτο τους τεστ για το υπουργικό τρίμηνο, ήρθαν χθες τα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, όταν ο πρωθυπουργός τους ζήτησε ξαφνικά να βγάλουν μια κόλλα χαρτί, να γράψουν επάνω το όνομά τους και να απαντήσουν σε τρεις από τις τέσσερις ερωτήσεις που τους υπαγόρευσε.
Όπως δήλωσαν οι πρώτοι υπουργοί που βγήκαν από το υπουργικό, τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα, αν είχες διαβάσει το μνημόνιο και ελπίζουν ότι θα περάσουν στο υπουργείο που έχουν δηλώσει.
Μετά το τέλος της πρώτης εξέτασης ο κ. Παπαδήμος, διευκρίνησε ότι όλες οι ερωτήσεις βρίσκονταν στα SOS και κάποιος που είχε διαβάσει δεν θα είχε πρόβλημα.
Πρόσθεσε επίσης ότι αναγκάστηκε να συμπεριλάβει μια ερώτηση παγίδα, που στόχο είχε να εξακριβώσει αν κάποιος παριστάνει ότι δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο, γιατί φιλοδοξεί να πάει για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό έγινε γιατί έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο κάποιοι μαθητές να παριστάνουν τους αδιάβαστους γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα πάρουν με το μέρος τους τον μέσο Πασόκο, αφού προφανώς δεν έχουν και σε μεγάλη υπόληψη τη νοημοσύνη του.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος σημειώθηκε ένα μικροεπεισόδιο με υπουργό που συνελήφθη με σκονάκι, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η κόλλα του στον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις