Η παραλία της Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε πλαζ


Από ξαπλώστρες, ομπρέλες θαλάσσης, αλλά και γήπεδα μπιτς βόλεϊ θα γεμίσει το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και η πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζει η Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του κεντρικού Δήμου για το θεσμό «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Οι συγκεκριμένες δράσεις - καθώς και πολλές ακόμη - θα υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, με στόχο να προσελκύσουν τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, και να τους βάλουν στο «παιχνίδι» του εθελοντισμού και της συμμετοχής στα κοινά. Η αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Καυταντζόγλειο στάδιο, με σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών.
Η συνέχεια θα δοθεί στο νέο δημαρχείο, στις 8 Ιουνίου, με τη «Γιορτή Δρόμου» και θα ακολουθήσουν οι αγώνες μπάσκετ στο χώρο του Ποσειδωνίου, στις 9 και 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλαθοσφαιριστών και ελεύθερη είσοδο. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου, σε μία προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό οι δημότες, αποφασίστηκε να μειωθούν οι τιμές τόσο στα δημοτικά γυμναστήρια όσο και στο δημοτικό κολυμβητήριο που βρίσκεται στην αλάνα της Τούμπας.
Επιπλέον, αποφασίστηκε να είναι δωρεάν η χρήση των γυμναστηρίων και του κολυμβητηρίου για ειδικές ομάδες πολιτών, όπως είναι οι άνεργοι, οι άποροι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, οι δημότες άνω των 65 ετών, καθώς και οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις