H εφαρμογή από τη Φθιώτιδα που γράφει…ιστορία!


article image
Δύο σημαντικές διακρίσεις για την παραγωγή τεχνολογίας στη Φθιώτιδα, φέρνει ο μήνας Μάιος, μέσω της εφαρμογής για iOS συσκευές “Greece: History and Culture”.

Η εφαρμογή, που εμπνεύστηκαν και ανέπτυξαν δυο αδέλφια από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας,  οιΔημήτρης και Τάσος Βούλγαρης, αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα, θα έχει παρουσία σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καταδεικνύοντας ότι η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών είναι εφικτή και στην Ελληνική Επαρχία.
Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή “Greece: History and Culture”, αφού συναγωνίστηκε με εκατοντάδες άλλες τεχνολογικές προτάσεις,  βρίσκεται στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού «Καινοτομία και Τεχνολογία», τον οποίο διοργανώνει η i-bank της Εθνικής Τράπεζας. Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρόταση των αδελφών Βούλγαρη είναι η μοναδική που βρίσκεται στον τελικό προερχόμενη από την ενότητα «Πολιτισμός» και απομένει να μάθουμε, σε περίπου ένα μήνα, ποια θα είναι η θέση της στην τελική κατάταξη.
Παράλληλα, οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εκδήλωση“Reset Greece”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2013, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο, Ελληνικής καταγωγής, Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, τα αδέλφια Βούλγαρη θα αναπτύξουν τις απόψεις τους, για το πώς η μελέτη της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να αντιμετωπίσει την κρίση.
Θυμίζουμε, ότι η εφαρμογή “Greece: History and Culture” είναι το μοναδικό προϊόν για έξυπνες συσκευές της Apple,που παρουσιάζει το σύνολο της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, μέσα από μια σειρά χρηστικών εργαλείων (Search by Year, Timeline, Map, People, Places,Stories).
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της παρακάτω διεύθυνσης:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις